Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Sc Andoria Impex Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Aditiv antiigrasie Andoria Tenpor
41 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Efecet

- Transformarea partiala ale sarurilor care formeaza igrasia in saruri insolubile, hidrofobe;
- Asigura pe un perete cu igrasie o suprafata uscata, fara eflorescente de igrasie datorita efectului hidrofob care se formeaza in timpul intaririi mortarului;
- Asigura o aerisire mai buna a peretelui, prin marirea numarului si a dimensiunilor porilor deschisi;
- Elimina posibilitatile de uscare osmotica a apei prin tencuiala datorita caracterului hidrofob;
- Completeaza cu succes toate tipurile de lucrari de refacere ulterioara a hidroizolatiei, asigurand o evaporare intensa a apei deasupra liniei hidroizolatiei;
- Nu produce fenomen de urcare in perete a igrasiei deasupra nivelului vechi.

Se utilizeaza ca aditiv in mortare de ciment, la tencuirea peretilor cu continut ridicat de umiditate (peste 3%), datorate fie ascensiunii capilare a apei din sol, fie infiltratiilor din panza freatica sau din instalatii de apa - canal.

Se poate utiliza in interior sau exterior pe pereti de caramida, piatra, beton, vaioaga, etc, in subsoluri, depozite, spatii de locuit, camere frigorifice etc.

PREGATIREA SUPRAFETEI

Suprafata ce urmeaza a se tencui cu ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR se va pregati atent: se indeparteaza tencuiala veche, compromisa, rosturile se curata pe o adancime de 2 cm. Se lasa asa peretele timp de cateva zile, dupa care se matura suprafata pe care a iesit igrasia din perete.

PREPARAREA MORTARULUI

Mortarul cu ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR se va pregati numai mecanizat in malaxor sau betoniera. Se va respecta urmatorul dozaj sau multiplu lui si ordinea de introducere:
- 0,10 - 0,15 litri de ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR se disolva in 7-10 litri de apa si se introduce in malaxor. Cantitatea de ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR este in functie de granulatia nusipului. Un nisip cu granulatie mai mare si mai bun, necesita o cantitate mai redusa de TENPOR. Cantitatea apei depinde de umiditatea nisipului este bine ca la prima sarja sa se dozeze o cantitate mai redusa de apa, si ulterior sa se completeze cu cantitatea necesara pentru asigurarea unei lecrabilitati optime, iar la sarjele urmatoare deja se poate introduce cantitatea integrala a apei. Este esential ca sa se introduca cantitatea necesara de ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR in apa.
- 10 litri de nisip 0-4 mm
- 10 litri de ciment
- 30 litri nisip 0-4 mm
In cazul in care nisipul este sarac in partea fina, se reduce dozajul cu 6-8 litri nisip.

Componentii se malaxeaza timp de 10 minute. Pe suprafata amestecului trebuie sa apara o spuma consistenta uniforma. Cu cat malaxarea este mai profunda, cu atat lucrabilitatea se imbunatateste. Se va malaxa in continuu pana la consumarea intregii cantitati de mortar preparat. Nisipul utilizat va avea un continut de levigabil de maxim 3 %

ESTE INTERZISA UTILIZAREA VARULUI IN MORTARUL ANTIIGRASIE
La 1 mc de mortar se necesita 4,5-5 litri de ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR. Cu aceasta cantitate se poate tencui o suprafata de 40 mp la grosime de 2,5 cm.

FINISAREA

De preferinta suprafata se va lasa negletuita. Daca totusi gletuirea nu se poate elimina, atunci se va gletui numai cu glet de ciment care se va prepara cu apa in care se introduce 0,3 litri de ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR la 10 litri apa, iar amestecarea se va face cu o bormasina la care se va aplica un dispozitiv amestecator mortare.
NU ESTE PERMISA GLETUIREA CU GLET DE IPSOS sau cu IPSOS-VAR.

VOPSIREA

Vopsirea se face cu vopsele de dispersie MATE sau de var. Vopselele de dispersie lucioase sau semilucioase nu au porozitate suficienta, si astfel diminueaza aerisirea peretelui. Vopselele cu huma distrug efectul realizat cu ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR.

ADAOS ANTIIGRASIE - TENPOR este un lichid galben vascos slab alcalin. Nu este inflamabil. Termenul de pastrare in ambajalul original inchis este de minim 5 ani. La temperaturi sub 0C se cristalizeaza, dar la temperaturi normale isi revine si se poate utiliza.
Din Gura in Gura